Vinarija

Vino s peskov

Obitelj Matočec na pjeskovitim terenima proizvodi grožđe vrhunske kvalitete koje se prerađuje, odležava i puni u obiteljskom podrumu Vinarije pod nazivom Vino s peskov koje je zaštićeno kod Zavoda za intelektualno vlasništvo.

Pristup

Okruženje

Vinogradi se nalaze u živopisnom krajoliku na pjeskovitim obroncima Bilogore u predjelu Mali Kostanj oko obiteljske Vinarije iznad naselja Mičetinac na đurđevačkoj vinskoj cesti.

Tlo

Vinova loza se proizvodi na pjeskovitim terenima u kojima je prisutan visok sadržaj pijeska kojeg čine rastresite i međusobno povezane čestice minerala (kremena-SiO2, kalcita-CaCO3 i dr.). Pjeskovita tla su mineralna, vodonepropusna, lako obradiva te vrlo pogodna za uzgoj vinove loze.

Oprema

Za proizvodnju grožđa i vina koristi se najmodernija oprema u vinogradu te moderna i napredna tehnologija za preradu grožđa i vina u podrumu prema visokim standardima u vinarstvu.

Berba

Posebnost koju ističemo je berba grožđa u fazi fiziološke zrelosti i korigiranog roda u pravilu do 1,5 kg po trsu vinove loze uz primjenu vrhunskih agrotehničkih mjera.

Vino čini svaki obrok prilikom, svaki stol elegantnijim, svaki dan civiliziranijim.
Andre Simon